Sta op cursus Geestelijk herstel promotiefolder

 

Promotiefolder

Sta op cursus Geestelijk herstel 

Ben je geïnteresseerd in deze gratis cursus?

Uitnodiging Sta op cursus Geestelijk herstel
Uitnodiging Sta op cursus Geestelijk herstel

We bieden vanuit Sta Op Zorg in de Badhuisstraat 60 te Vlissingen de Sta op cursus Geestelijk herstel aan voor onze gasten en anderen die behoefte hebben aan geestelijk herstel en geloofsgroei.

We willen D.V. vanaf 19 september 2017 op de dinsdagavonden om de 14 dagen weer verdergaan op de levensvragen die er zijn. Je mag ook meedoen als je een hart hebt voor de doelgroep, terwijl je zelf ook geestelijk wil leren. Het is ook een goede training voor pastorale hulpverlening en geloofsgroei.  

Na 19 september 2017 willen we samenkomen op de volgende data:

3 + 17 + 31 oktober

14 + 28 november

12 december 2017

Je bent vrijblijvend welkom op elke genoemde samenkomst

Deelnemers kunnen gebukt gaan onder twijfel, onzekerheid, afwijzing, angst, negatieve gedachten en boosheid over geleden onrecht. Misschien staat je geloof op een laag peil, of ben je nog op zoek naar God?

We willen als medewerkers met je op zoek naar meer eigenwaarde, houvast, zekerheid, geloof, hoop en liefde en een identiteit in Jezus Christus. Ervaringen kunnen worden gedeeld. We bidden voor elkaar.

Vanaf 18.00 uur is er een gratis maaltijd. Aanvang cursusgedeelte: 18.45 uur. Afronding vanaf: 21.00 uur.

De  Sta op cursus Geestelijk herstel biedt een verhelderend inzicht vanuit het Evangelie. Dat geeft hoop op een betere toekomst.
De Sta op cursus Geestelijk herstel biedt een verhelderend inzicht vanuit het Evangelie.
Dat geeft hoop op een betere toekomst.

We hebben de Bijbelgetrouwe cursus afgelopen jaar gegeven aan onze doelgroep, samen met ca. 10 medewerkers. Daarbij waren ook gelovige gasten aanwezig.

Het is goed voor de discussiegroepjes dat minstens een derde van de deelnemers gelovig is. De cursus is geschikt gebleken voor mensen die op zoek zijn naar geestelijk herstel en/of geloofsgroei. Denk hierbij aan emotioneel beschadigde mensen, die ook verslavingsgevoelig en depressief kunnen zijn.

De cursus heeft daarbij een evangeliserend karakter, omdat er ook mensen uit deze doelgroep op zoek zijn naar God (Die ze nog niet persoonlijk kennen). Gelovigen en (nog) niet-gelovigen kunnen hierin goed samengaan op de weg naar herstel.

Inmiddels zijn er 40 sessies gereed, zodat de cursus 40 weken in een jaar kan worden gegeven. De hele cursus kan door ons worden vermenigvuldigd in ringbandboekjes (A5-formaat). Naast werkboekjes zijn er ook opdrachtenbladen gemaakt, met enkele bladzijden per sessie. U kunt ze via ons aanschaffen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De cursus, met uitgebreide achtergrondinformatie, staat ook op internet, op deze website. Bij de sessies kun je aanklikken op PowerPoints en geschikte liederen (via YouTube), om mee te zingen. Verder kun je daarbij ook filmpjes en geschikte afbeeldingen bekijken.

De cursus is dus kant en klaar voor gebruik, met voldoende keuzemogelijkheden om er een eigen sessie van te maken. Alle sessies kunnen worden ingetoetst op: Sta op cursus Geestelijk herstel sessie 1 (en de vervolgnummers). Het kan ook rechtstreeks via Google zoeken worden ingetoetst.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zie voor verdere info: Sta op cursus Geestelijk herstel info en inhoudsopgave

Voor meer informatie en interesse kunt u mailen naar:

j.baaijens@staopzorg.nl

In overleg met ons kan de cursus ook in uw gemeente, bij uw stichting of vereniging worden gegeven. Het is daarbij de bedoeling dat er vanuit uw eigen gemeente leidinggevenden en gespreksleiders worden geïnstrueerd, om zelf de sessies te kunnen leiden. Zodoende kan de pastorale cursus verder worden uitgezet.

Inloophuis Sta Op Zorg, Badhuisstraat 60, Vlissingen
Inloophuis Sta Op Zorg, Badhuisstraat 60, Vlissingen

Comments are closed.